LABALLE Exode XIV - main image

LABALLE Exode XIV

43%armagnacs70cLfrance Ref 63476

45.00 €

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In the 14th century, the important presence of the Italian grape variety "Trebbiano Bianc" in the South East of France coincided with the arrival of the Popes in Avignon. Renamed Ugni Blanc, this transalpine heritage is generous, late maturing and resistant to the vagaries of nature. It naturally migrates to the distil...
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In the 14th century, the important presence of the Italian grape variety "Trebbiano Bianc" in the South East of France coincided with the arrival of the Popes in Avignon. Renamed Ugni Blanc, this transalpine heritage is generous, late maturing and resistant to the vagaries of nature. It naturally migrates to the distillation regions because it allows for the production of fine, high quality eaux-de-vie.
Exode XIV has the freshness of a young Armagnac, with the citrus and almond paste notes found in the Ugni Blanc de Laballe, terroir of the Sables fauves. It is a blend of three vintages (2014, 2015, 2017) that will offer all their character to this Armagnac as unique as its history!

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Depuis 1820, la famille Laudet produit de l’armagnac à Laballe, domaine niché au cœur du Bas-Armagnac Landais. Cyril et Julie, 8eme génération, bougent les lignes pour conjuguer « traditions et innovations » avec un travail de restructuration double. Celle du vignoble tout d’abord, entre plantation, agroforesterie, prairie et élevage, conversion Bio, puis de l’image via un positionnement marketing précurseur en Armagnac et des assemblages inattendus. Cette nouvelle dynamique est rythmée par leur mantra : ARMAGNAC IS BACK !
Cette gamme illustre l’envie de Cyril et Julie de voir revenir le plus vieil alcool de France sur le devant de la scène. Novatrice, dynamique, esthétique, elle sublime les différentes qualités d’armagnac tout en mettant en avant le savoir-faire et la tradition. Dans ces flacons contemporains, trois élevages différents expriment tout le potentiel de l'Armagnac : pur, en cocktails, on the rocks, à l'apéritif ou en digestif, l'armagnac est de retour, pour tout le monde, du simple curieux au mixologue accompli.

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